Merili Arjakas: Gantz hüppas Netanyahuga ühte paati

Merili Arjakas
, toimetaja
Copy
Kuu aja eest läks Benny Gantz (vasakul) valimistele sõnumiga, et peaminister Benjamin Netanyahu hoolitseb vaid enda, Gantz aga kogu Iisraeli eest. Nüüd on mõlemad Benjaminid valitsust moodustamas. 
Kuu aja eest läks Benny Gantz (vasakul) valimistele sõnumiga, et peaminister Benjamin Netanyahu hoolitseb vaid enda, Gantz aga kogu Iisraeli eest. Nüüd on mõlemad Benjaminid valitsust moodustamas. Foto: MENAHEM KAHANA/AFP/Scanpix

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ja tema põhirivaal Benny Gantz jõudsid kokkuleppele nn rahvusliku ühtsuse valitsuse moodustamises kahe võistleva bloki vahel. Plaani järgi moodustab Netanyahu valitsuse ning töötab peaministrina 18 kuud, misjärel peaks ta ameti üle andma Gantzile.

Gantz ütles, et valis ainsa võimaliku tee, mis annab Iisraelile võimaluse võidelda õudse pandeemia vastu. Ajal, mil paljud iisraellased on kaotanud töökoha ja tunnevad muret tuleviku pärast, oli Gantzi sõnul mõeldamatu kutsuda inimesi tagasi hääletuskastide juurde. Samuti kutsus ta üles olema ühtsed ja lõpetama poliitilised jagelused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles