CV keskus: Eestis teeb hetkel kaugtööd 30% töötajatest

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Kaugtööl olevate inimeste hulk piirkonniti.
Kaugtööl olevate inimeste hulk piirkonniti. Foto: CV keskus

Eestis teeb eriolukorra ajal ajutist kaugtööd 30% töötajatest, näitavad CVKeskuse värske küsitluse tulemused.

Pisut enam kui kümnendikul (13%) töötajatest oli kaugtöö võimalus olemas juba varem ja pea iga viies töötaja (17%) sai selle võimaluse tulenevalt ajutisest eriolukorrast.

Kaugtööd on võimaldatud enim Tallinnas ja Tartus töötavatele inimestele, kus saab töökohast eemal viibides tööd teha vastavalt 32% ja 28% töötajatest. Mujal on kaugtööd võimalik teha umbes viiendikel töötajatest, sest suuresti on teistesse piirkondadesse koondunud sellised tööd, mida ei ole töötajate arvates võimalik kodust teha.

Kõige vähem tehakse hetkel tööd väljaspool töökohta Viljandimaal (17%) ja Lõuna-Eestis (Võru-, Valga- ja Põlvamaal), kus kaugtööd teeb 18% töötajatest. Pea pooled vastajad tõid neis piirkondades välja, et nende töö iseloom lihtsalt ei võimalda sellist töökorraldust rakendada. 

Küsitluses osales 3000 inimest.

«Uuringust joonistub selgelt välja, et kaugtööd on võimalik teha enamasti juhtidel, turundajatel, finantssektori- ja infotehnoloogiasektori töötajatel. Lisaks veel ka müügivaldkonna kontoritöötajatel ja assistentidel,» kommenteerib uuringut CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt.

«On pisut üllatav, et ka mainitud valdkondades oli töötajaid, kes vastasid, et nende tööandjad ei luba praeguses olukorras kaugtööd rakendada. Näiteks 8% IT-sektori töötajatest tõi välja, et tööandja ei luba kodust töötada, kuigi töö iseloom võimaldaks seda,» lisas Auväärt.

Foto: cvkeskus.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles