Tarbijate ühistu vähendas kõvasti liikmete arvu (2)

Ülle Harju
, reporter
Copy
Põlva Tarbijate Ühistu viimane suurinvesteering oli 2018. aasta lõpus avatud Põlva Maksimarket. 
Põlva Tarbijate Ühistu viimane suurinvesteering oli 2018. aasta lõpus avatud Põlva Maksimarket. Foto: Ülle Harju

Coop Põlva Tarbijate Ühistu juhatus arvas ühistust ette hoiatamata välja ligi 100 liiget, alles jäi neid alla 500. Väljavisatud poliitik kahtlustab ühistu juhte selle JOKK-kaaperdamises ja hoiatab sama ohu eest teisi ühistuid.

«Kes taipab, eriti vanemad liikmed, otsida ühistu kodulehelt põhimääruse muudatust, mille järgi peab ostma ühistu poodidest kliendikaardiga vähemalt 870 euro eest aastas?» pahandas Setomaa vallavolikogu esimees, endine rahandusministeeriumi nõunik Rein Järvelill (SDE). 17. märtsil sai ta tähitud kirja ühistu liikmete hulgast väljaviskamise kohta. «Mul oli ostetud varem põhikirjas olnud summa kohaselt, puudu jäi umbes 80 eurot, oleks ette hoiatatud, oleksin midagi juurde ostnud!» kinnitas Järvelill, kes oli olnud ühistu liige üle 30 aasta.

Välja arvati ka ühistu endine esimees Peeter Urman. «Olen raske puudega ja poes käib põhiliselt abikaasa, kes ostab kaugelt suurema summa eest, kui ühistu nõue on,» selgitas ta tagasihoidlikku käivet isiklikul säästukaardil. «Kuna varem arvati liige ühistust välja vaid tema surma tõttu, ei osanud aimata, et minuga nii tehakse.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles