Kohus võttis Narvas lähenemiskeeldu rikkunud mehe vahi alla

Copy
Käerauad
Käerauad Foto: Urmas Luik

Viru maakohus võttis täna prokuratuuri taotlusel kaheks kuuks vahi alla keskealise mehe, kes rikkus Narvas talle kohtuotsusega kohaldatud lähenemiskeeldu.

49-aastase mees sisenes kahtlustuse kohaselt 29. märtsi õhtul Narvas Kreenholmi tänaval endise elukaaslase korterisse. Kannatanu kutsus politsei ning Ida prefektuuri politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

Mees oli eelmise aasta veebruaris kriminaalkorras karistatud endise elukaaslase suhtes vägivalla kasutamises, ähvardamises ja ahistavas jälitamises. Sama kohtuotsusega kohaldati tema suhtes kolmeks aastaks lähenemiskeeld.

Kahtlustatav õigustas enda käitumist sellega, et kannatanu oli nõus lähenemiskeelu rikkumisega.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Ragnar Plistkini sõnul reageerib prokuratuur lähenemiskeelu rikkumistele täie tõsidusega. «Prokuratuur on seisukohal, et kohtuotsusega kohaldatud lähenemiskeeld on kehtiv ja täitmiseks kohustuslik niikaua, kuni kohus ei ole lähenemiskeelu tühistanud või selle tingimusi muutnud ning rikkumisele järgneb vastutus,» selgitas prokurör Plistkin.

Narva politseijaoskonna juhtivuurija Tatjana Press ütles et lähenemiskeelu kehtestamine on vahend, millega on võimalik kannatanut aidata ja talle seeläbi luua inimväärne elukeskkond. «Inimestele kohaldatakse lähenemiskeeld põhjusega ja selle rikkumisse suhtub politsei väga tõsiselt,» selgitas Press.

Viru maakohus nõustus prokuratuuri põhjendustega, et kannatanu vajab riigipoolset kaitset, mille tagatuses kahtlustatava vabadusse jäädes ei saa olla kindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles