Koroonaviirus nõudis Eestis ööpäevaga 6 inimelu, kokku on surnud 11 inimest (4)

Carl-Robert Puhm
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eilsest, 1. aprillist kuni tänase hommikuni suri Covid-19 haiguse tõttu Eesti haiglates kuus inimest: Kuressaare haiglas 73-aastane naine, 87-aastane naine ja 77-aastane mees, Tartu Ülikooli kliinikumis 55-aastane mees ja 92-aastane naine ning Põhja-Eesti regionaalhaiglas 86-aastane naine. Kokku on Eestis surnud viiruse tagajärjel 11 inimest.

Viimase ööpäevaga laekus Eestis 1372 koroonaviiruse tuvastamise testi tulemust, millest kuus protsenti ehk 79 analüüsi osutusid positiivseteks. Enim tuli uusi koroonaviiruse juhte juurde Saaremaal (30), Harjumaal (25), Pärnumaal (6), Ida-Virumaal (5) ja Viljandimaal (5).

Eestis on kokku tehtud 15 725 testi, nendest 858 ehk 5% on olnud positiivsed.

Enim nakatunuid on analüüside tulemuste kohaselt 50–54-aastaste seas (11%), järgnevad 45–49-aastased (10%) ja 55–59-aastased (10%).

Eestis on koroonaviiruse tuvastamise võimekus terviseameti, Tartu Ülikooli kliinikumi, Synlabi, Põhja-Eesti regionaalhaigla, Ida-Viru keskhaigla, Pärnu haigla ja Ida-Tallinna keskhaigla laborites.

Tänahommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 85 patsienti, 16 inimest on juhitaval hingamisel. Haiglast on välja kirjutatud 45 inimest ning surnud 11, kellest 10 olid haiglas ja üks hooldekodus.

Seoses riigis välja kuulutatud eriolukorraga kehtib esialgu 1. maini kõigis sotsiaalhoolekandeasutustes, haiglates ja kinnipidamisasutustes külastuskeeld. Covid-19 nakkuse leviku takistamiseks peatati plaaniline ravi väljaspool riiklikku haiglavõrku. Eraraviasutused ja hambaravikliinikud jätkavad ainult vältimatu abi pakkumist. Plaaniline ravitegevus peatatakse, et tõkestada nakkuse levikut ning hoida kokku isikukaitsevahendeid. Juba alustatud plaanilise ravi lõpuleviimise otsustab arst koos patsiendiga, hinnates iga üksikut juhtu. Lõpuni peab viima plaanilised tegevused, mille katkestamine seaks ohtu inimese tervise.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles