Jõgevamaal hukkus kulupõlengus inimene

Carl-Robert Puhm
Copy
Kulupõleng. Foto on illustratiivne.
Kulupõleng. Foto on illustratiivne. Foto: Kenno Soo

1. aprillil kell 15.45 leidsid naabrid Mustvee vallast Voore külas oma elukoha juures põlenud kulust 72-aastase mehe põlemistunnustega surnukeha.

Päästjad hoiatavad, et hooletusest süttiv kulupõleng võib tuule toel ootamatult paisuda ning süüdata leekide teele jääva inimese riided. Ühtlasi võib põlengusuits inimese lämmatada.

Eestis on kulupõletamine aastaringselt keelatud ja lõkkepõletamisel tuleb tagada, et tuli ümbrusele ei leviks. Ometi tuli päästjatel eile kulupõlengutega tegeleda veel:

  • kell 10.50 kustutasid päästjad Põlva vallas Kiidjärve külas kõrge kuluheina sisse tehtud järelevalveta lõkke. Päästjad jõudsid viimasel hetkel ära hoida tule leviku ümbrusele. Välja ilmus ka lõkke süüdanud inimene, kellele ohutusnõudeid selgitati ja infoleht anti.
  • kell 14.16 tuli teade, et Räpina vallas Viira külas süttis elektriliinide alune kulu. Päästjate saabumise ajaks oli tuli levinud hektari suurusele alale ja lisaks kulule oli süttinud ka männimetsa noorendik. Tõenäoliselt põhjustasid tulekahju tuulise ilmaga lühisesse läinud elektriliinid.
  • kella 15.45 ajal kustutasid päästjad Elva vallas Rämsi 150 ruutmeetri ulatuses süttinud kulu.
  • kell 17.12 kustutasid päästjad Võhma linnas Tallinna tänaval raudtee ääres 100 meetri pikkuselt süttinud kuluriba.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles