Põhja-Tallinna pargivahid liiguvad elektriliste tõukeratastega

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Foto: Aleksandr Gužov

Põhja-Tallinna linnaosavalitsus varustas Stroomi rannapargis ja Kopli kalmistupargis patrullivad pargivahid elektriliste tõukeratastega.

Stroomi rannapargis koos mupo töötajatega kontrollreidil viibinud Põhja-Tallinna vanema Peeter Järvelaidi sõnul on pargivahtide ülesandeks laias laastus korra tagamine – nii avaliku korra kui heakorra. Seda koostöös nii riigi- kui munitsipaalpolitseiga.

«Parkide territooriumid on väga suured ja elektriline tõukeratas tõstab olulisel määral pargivahtide mobiilsust. Kriisi käigus on  pargivahtide lisaülesandeks valvata, et inimesed mängu- ja spordiväljakute kasutamiskeelust ja eriolukorra käitumisreeglitest kinni peaksid. Täna oli selgelt näha, et linna ja riigi poolt tehtud selgitustöö on vilja kandnud, enamik inimestest on olukorra tõsidusest aru saanud ja vahepealne rahvapidu Stroomi rannas on lõppenud,» ütles Järvelaid.

Kontrollreidil olulisi rikkumisi ei tuvastatud, pargis viibinud inimesed hoidsid piisavalt distantsi ning mängu- ja välitreeningväljakutel inimesi ei olnud. Munitsipaalpolitsei ja linnaosavalitsuse pargivahid jätkavad igapäevaseid kontrollreide linnaosa parkides ja mänguväljakutel kuni kriisiolukorra lõppemiseni.

Põhja-Tallinna linnaosavalitsus palkas politseilt ja Kadrioru Pargi töötajatelt väljaõpet saanud pargivahid kolm aastat tagasi tulenevalt Stroomi rannapargis ja Kopli pargis aset leidnud heakorra probleemide tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles