President taunis Tallinna uudistesaadet PBKs (19)

Copy
President Kersti Kaljulaid.
President Kersti Kaljulaid. Foto: Ints Kalnins / Reuters / Scanpix

President Kersti Kaljulaidi ütles täna Vikerraadiole antud pikemas usutluses, et peab vastuoluliseks Tallinna linnavalitsuse otsust edastada uudiseid venekeelses kanalis Pervõi Baltiiski Kanal (PBK). 

«Mulle ka tundub, et me ei peaks avalikku raha Vene propagandakanalite taaselustamisse panustama. Eriti veider on selle juures, et kui Tallinna linn, kes saadab iga nädal ajalehti oma inimeste postkastidesse ütleb, et me ei saa muidu vene inimesi kätte. Meie oma strateegilise kommunikatsiooni eksperdid on kogu aeg öelnud, et PBK enda uudised ei ole usaldusväärsed. Siis ei ole ka mõistlik sinna juurde oma uudiseid juurde osta,» edastas ERR president Kersti Kaljulaidi vastust Vikerraadio saatejuht Mirko Ojakivi küsimusele, kas ta peab õigeks, et ajal kui venekeelse ETV+ vaadatavus on neli korda kasvanud, otsustas Tallinna linn teha Venemaa propagandakanalis PBK oma uudistesaate ning viia Eesti inforuumi tulema hakanud kohalikud vene vaatajad tagasi Venemaa inforuumi.

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart teatas sel nädalal, et Tallinn hakkab venekeelses kanalis Pervõi Baltiiski Kanal ehk PBKs edastama kaks kuud kestva eriolukorra ajal uudiseid venekeelsele vaatajaskonnale, eetriaega PBKst saadi tasuta ning uudiseid toodab Tallinna Televisioon, kes selleks lisaraha ei saa.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles