Tänavune e-etteütlus oli äärmiselt populaarne

Copy
Etteütlus.
Etteütlus. Foto: Toomas Huik

13. korda toimunud Vikerraadio e-etteütluse võistlus oli väga menukas. Poole tunni jooksul jõudis toimetuseni 7529 etteütlust, mis on e-etteütluse ajaloo teine tulemus. Täiesti korrektseid tekste saadeti 104.

Kõige kiiremini ja korrektsemalt kirjutasid Vikerraadio kodulehel etteütluse Allan Kaldoja (üldvõitja, täiskasvanute kategooria), Kristin Pintson (õpilaste kategooria), Eduard Vanamölder (muu emakeelega kategooria), Brita Kaasik (filoloogide kategooria) ja Riita-Ilona Märka (välismaal elavate eestlaste kategooria), parim nutiseadmega kirjutaja on Riina Tobias. Korrektseid etteütlusi jõudis Vikerraadio toimetusse 104, palju oli ka 1-2 veaga tekste.

Ka tänavu pakuti osalemisvõimalust vaegkuuljatele. Kui raadiokuulajateni jõudis etteütlus Vikerraadio toimetaja Kaja Kärneri poolt loetuna, siis vaegkuuljad said ERR.ee portaalis video vahendusel etteütluse teksti lugeda «Aktuaalse kaamera» toimetaja Janet Õunapuu  huultelt. Vaegkuuljate kategooria võitja on Pille Ruul.

Etteütluse meeskonda kuulunud Merilin Aruvee kommenteeris töid vaadates: «Peamiselt kirjutati valesti sõna «privilegeeritudki», selle asemel kirjutati «priviligeeritud», kokku kiputi kirjutama «otsa pidi», mis oli vaja jätta lahku, sest sõnale «ots» eelnes täiend «mõnda». Hoolimata sellest, et pidasime teksti üsna keeruliseks, ei käinud see osalejatel üle jõu – täiesti korrektseid tekste saadeti rekordiliselt 104.»

Etteütluse meeskonna liige ja tänavuse teksti põhiautor Joosep Susi rõõmustas töid vaadates, et peaaegu võrdselt valiti viimases lauses nii luulet kui ka proosat. «Teatud südamepakitsusega lugesime õigeks mõlemad variandid,» lisaks ta.

Etteütluse tulemuste leheküljel saab oma e-posti aadressi sisestades enda etteütluse tellida. Lehel on üleval ka helifail ja korrektne tekst koos paralleelvõimalustega. Etteütluse käigus tekkinud küsimusi saab täna kell 13-16 täpsustada ka keelenõuande telefonil 631 3731.

Ühekordse projektina mõeldud e-etteütlus toimus juba 13. korda, sellest on saanud traditsioon ja üks emakeelepäeva oodatumaid sündmusi. Algselt pidi e-etteütlus toimuma emakeelepäeva eel, 13. märtsil, kuid riigis kehtestatud eriolukorra tõttu lükkus see 3. aprillile, mis on ühtlasi ka Vikerraadio sünnipäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles