Rahvaloendusel osaleb keskmiselt 1000 inimest tunnis

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaloenduse plakat
Rahvaloenduse plakat Foto: REL2011

Täna kella 16-ks oli internetis rahvaloenduse ankeedi täitnud 184 146 inimest, keskmiselt osaleb rahvaloendusel 1000 inimest tunnis.

«Päeva esimeses pooles on täna täidetud keskmiselt 1000 ankeeti tunnis. Seega tempo on küll veidi langenud, kuid see on reedese päeva kohta ootuspärane,» sõnas rahvaloenduse pressiesindaja Karin Volmer. «Esimestel päevadel täideti päevasel ajal kuni 2000, õhtul ja öösel kuni 3000 ankeeti tunnis.»

Kõige aktiivsemalt on e-ankeedile vastanud Tartu maakonna inimesed, kus on loendatud juba 17 protsenti statistilisest rahvaarvust.

Tema sõnul oli täna ja ka eile ankeetide täitmine üsna rahulik ja stabiilne. «Tippaeg on eelnevatel päevadel olnud õhtul vahemikus kaheksast kümneni,» lisas Volmer.

Volmeri sõnul on statistikaamet teinud süsteemis iga päev jooksvalt tehnilisi uuendusi, et jälgida tekkida võivaid viperusi, kuid praegu on keskkond ilma vigadeta töötanud.

Rahvaloenduse e-ankeete saab täita 31. jaanuarini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles