Maardus nakatus koroonaviirusesse haigla töötaja

rus.postimees.ee
Copy
Kallavere haigla Maardus.
Kallavere haigla Maardus. Foto: Eero Vabamägi

Maardus asuva Kallavere haigla töötajal diagnoositi koroonaviirus, kinnitati Maardu linnavalitsusest.

«Täna hommikul tuli informatsioon Kallavere haigla koroonaviirusega nakatunud töötaja kohta,» ütles portaalile Rus.Postimees Maardu linnavalitsuse pressiteenistuse juht Jelena Katsuba. «Teadaolevalt suhtleb haigla tihedalt terviseametiga ning oleme kindlad, et rakendatakse kõiki abinõusid, et töötajad ja patsiendid ei oleks ohustatud.»

Maardus asuva haigla puhul on tegemist erakapitalil põhineva aktsiaseltsiga Kallavere Haigla, linn aktsionäride hulka ei kuulu ning haigla tegevusse linnavalitsus sekkuda ei saa.

«Sellegipoolest, kuna jutt käib Maardu elanike tervisest, aitab linn haiglat, millega saab. Teades riigis valitsevat isikukaitsevahendite nappust, andis linn haiglale üle 4000 paari kindaid ja 200 maski. Kõik linna käes olnud maskid jagati inimestele, kes iga päev riskivad oma tervisega ja töötavad linnaelanike heaks – eelkõige linna sotsiaalteenistused, patrullivad vabatahtlikud ja Kallavere haigla,» märkis Katsuba.

Kõiki töötajaid testitakse

Kallavere haigla juhatuse liige Jevgeni Luštšikov ütles, et enam kui 30 töötajale, kes võisid nakatunud töötajaga kontakteeruda, tehakse täna koroonaviiruse test. «Mitte ühelgi neist praegusel hetkel sümptomeid pole, seni peetakse neid terveteks ja nad võivad jätkata tööd. Esmaspäeval võetakse analüüsid kogu personalilt ja haigetelt,» täpsustas ta.

Luštšikovi sõnul tundis nakatunud naistöötaja juba tööpäeva alguses end halvasti ja teatas sümptomitest vanemõele. «Ta kõrvaldati kohe töölt, aga kuni ta liikus ühelt korruselt teisele, ta muidugi kontakteerus teiste inimestega,» selgitas haigla juhatuse liige.

Nakatunuks osutus haigla sanitar. Tal on kerged sümptomid ja ta viibib praegu kodusel ravil.

Viimase ööpäeva jooksul on Eestis tehtud 2514 koroonaviiruse testi, millest 103 osutus positiivseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles