Koroonakriis sundis testitulemused liikuma reaalajas (1)

Copy
Tervise heaolu ja infosüsteemide keskuse ehk TEHIKu juht Katrin Reinhold.
Tervise heaolu ja infosüsteemide keskuse ehk TEHIKu juht Katrin Reinhold. Foto: Tairo Lutter

Koroonaviirusega nakatunute statistika tegi juba eelmisel, aga ka sel nädalal imelikke jõnkse, mida ei andnud välja vabandada täpsustamise vajadusega. Ometi tähistasid need võnked hoopis suurt edasiminekut.

Segadus koroonaanalüüside andmetes oli suur: mitmel päeval tuli paluda terviseametil teavet kontrollida, sest küll ei klappinud üle Eesti haigestunute arv maakondade haigestunute arvuga, siis jälle uute diagnooside arvuga. Terviseamet selgitas, et segaduse on põhjustanud uus info kogumise süsteem, mida arendab tervise heaolu ja infosüsteemide keskus ehk TEHIK.

Postimehega rääkinud TEHIKu juht Katrin Reinhold ja andmeladude juhataja Kristjan Kolde selgitasid, et see, mis paistis segadusena, tähistas hoopis innovatsiooni terviseandmete menetlemisel.

Kui koroonakriis algas, siis tegi analüüse ainult terviseameti enda nakkushaiguste labor, millel polnud liidestust tervise infosüsteemiga (TIS). See on infosüsteem, mille vahendusel näevad ka inimesed ise oma terviseinfot. Terviseamet korjas labori vastused kokku ja hoidis neid tabelis, mida täideti iga päev käsitsi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles