Puusepp: taastumine võtab aasta või paar

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Raul Puusepa kinnitusel tegelevad kõik ettevõtted praegu e-kaubanduse võimendusega, et klientide nõudlust rahuldada ja tulevikuks vundamenti laduda.
Raul Puusepa kinnitusel tegelevad kõik ettevõtted praegu e-kaubanduse võimendusega, et klientide nõudlust rahuldada ja tulevikuks vundamenti laduda. Foto: Hendrik Osula / Ekspress Meedia / Scanpix

Kaubamaja Grupi juhatuse esimees ja kaupmeeste liidu juht Raul Puusepp rääkis Kuku raadiosaates «Majandusruum», et kaubandus pole pärast kriisi enam endine: muutuvad tarbimisharjumused, tootmine võib kolida Hiinast Euroopasse ning e-kaubandus saab viirusest tugeva taganttõuke.

Kuidas Tallinna Kaubamaja Grupi seis on? Selveritel ja toidukauplustel läheb tõenäoliselt hästi, aga mis seis on ülejäänud grupi ettevõtetel?

Ma kardan, et hästi ei lähe kaubanduses kellelgi. Meie ettevõtetest kolm on sisuliselt suletud: kaubamaja, kingaäri ja ilupoed. Toimivad e-kauplused, mis kindlasti ei kompenseeri tavakaupluste müüki. Töötavad Selverid, aga selline suur paanikaostmine, mis oli märtsis, on paljuski tasandunud ja seda kõigil kaupmeeste liidu liikmetel. Kindlasti ei saa öelda, et supermarketite äris läheb hästi.

Kas ühel hetkel võib e-kaubandus hakata kriisi ajal füüsiliste poodide müügikadu kompenseerima? Ehk isegi põhiäriks saada?

Kahtlemata mitte. E-kaubandus on saanud kriisiga küll taganttõuke või hüppe, aga selle osatähtsus on jätkuvalt kõigi turuosaliste puhul väga väike. Kui see tõusebki ühelt protsendilt kahe või kolme peale, siis see kindlasti ei kompenseeri põhiäri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles