Uuenduslik virtuaalruum kunstihoones

Juhan Raud
, toimetaja
Copy
Kolmapäevast saavad kõik huviliseid vaadata Mihkel Ilusa installatsiooni «Ära roni!» Tallinna Kunstihoone virtuaalnäitusel «Lõputa lugu», mis on rikastatud infoväljade ja viipekeelegiidiga. 
Kolmapäevast saavad kõik huviliseid vaadata Mihkel Ilusa installatsiooni «Ära roni!» Tallinna Kunstihoone virtuaalnäitusel «Lõputa lugu», mis on rikastatud infoväljade ja viipekeelegiidiga. Foto: Kuvatõmmis

Kolmapäevast on Tallinna Kunstihoone kodulehel uus virtuaalnäituste platvorm. Erinevalt teistest samalaadsetest kunstivaatamiskeskkondadest on siin erilist rõhku pandud algse ruumikogemuse edasiandmisele ja tehnilisele lihtsusele. Nõnda sarnaneb see virtuaalkeskkond pigem interaktiivse filmi kui arvutimänguga.

«Et saaksime näitusi vaadata ka siis, kui me ei saa nende juurde minna. Et saaksime vaadata ka juba olnud näitusi. Mina küll tahaks vaadata õige mitut ajaloolist kunstinäitust ning ka õige mitut sellist, kuhu ma praegu lihtsalt ei pääse,» selgitab Tallinna Kunstihoone juht Taaniel Raudsepp, miks ta alustas juba 2019. aastal uue programmi väljatöötamist.

Millistel alustel uus platvorm üles on ehitatud ja mida seal täpsemalt näha saab, sellest rääkib idee algataja Taa­niel Raudsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles