Tööõnnetusena paistnud surm Narvas osutus tapmiseks

Karel Reisenbuk
, reporter/päevatoimetaja
Copy
Tööõnnetusena paistnud surm Narvas osutus tapmiseks.
Tööõnnetusena paistnud surm Narvas osutus tapmiseks. Foto: Marko Saarm

Narvas Kalda tänaval asuvas töökojas avastati 1. aprilli varahommikul mehe surnukeha. Kuna juhtum leidis aset tootmishoones, alustas politsei kriminaalmenetlust tööõnnetuse paragrahvi alusel. Menetluse käigus selgus aga, et tegemist on tapmisega.

Politsei pidas 6. aprillil kahtlustatavana kinni 23-aastase mehe. Kahtlustuse kohaselt, olles alkoholijoobes, lõi mees ühel korral noaga 46-aastast meest. Kannatanu suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Viru Ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Jaanika Kõrgmaa sõnul taotles ta kahtlustatava vahistamist, kuna alkoholi tarvitades on mehe käitumine ettearvamatu. «Mehe konfliktilahendamise võime on oluliselt langenud, ta ei käitu teiste isikute elust ja tervisest hoolivalt, mistõttu esineb alus kahtluseks, et mees võib jätkuva alkoholi tarvitamise korral jätkata süütegude toimepanemist, sealhulgas selliste süütegude toimepanemist, millega kahjustatakse teiste isikute elu ja tervist,» selgitas prokurör Kõrgmaa.

Narva politseijaoskonna juhtivuurija Tatjana Press sõnas, et tapmises kahtlustatav mees püüdis esimesel ülekuulamisel luua muljet, et tegu oli tööõnnetusega. «Uurijate järjepidev töö aitas välja selgitada, mis tegelikult tootmishoones juhtus. On äärmiselt kahetsusväärne, et omavahelisi konflikte ei suudeta ära lahendada ilma raskemate tagajärgedeta,» ütles Press.

Viru Maakohus rahuldas prokuratuuri taotluse ning võttis meest kuni kaheks kuuks vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles