Potipõllumees ostis kriisi saabudes tualettpaberi asemel seemneid

Kristina Traks
Copy
Silva ja Kaido Soobikul on sel kevadel esimest korda tõsine plaan hakata endale juurviljakraami kasvatama.
Silva ja Kaido Soobikul on sel kevadel esimest korda tõsine plaan hakata endale juurviljakraami kasvatama. Foto: Erakogu

Potipõllundusse on paljud seni suhtunud üleolevalt – ei tasu ära ja raske on ka. Koroonakriisi ajal aga arutatakse paljudes kodudes, kuidas sel aastal peenramaad suurendada, rajada veel üks kasvuhoone või proovida üldse esimest korda elus midagi kasvatada.

Maarahva Poe kauplusi opereeriva OÜ De Visu juht Mati Soasepp ütles, et nende e-poes käib praegu enneolematult aktiivne müük. „Näha on, et pooditulemist peljatakse, kuid internetist ostmine on tõusnud kõvasti,” ütles ta. „Ka uusi kliente on palju.”

Soasepp sõnas, et ostetakse kõike, mida tarvis kodus aiakraami kasvatamiseks: seemneid, sibulaid, seemnekartulit. „Kõik see, mida saab ise kasvatada, keldrisse panna ja säilitada. Eesti rahvas on raskel ajal ikka lootnud iseenda peale,” lausus Soasepp. „Praegu on inimestel aianduse jaoks rohkem aega ja eks näpud sügelevad – kes teeb suuremaid peenraid, kes remonti.”

Seda, et maarahva poodidel endal kaup otsa saaks, Soasepp ei pelga, sest ettenägelikult on muretsetud suur laovaru nagu kevadeks ikka. Samas sõnas ta, et seemnekartuli ostuga enam viivitada ei maksa – see lõpeb kindlasti enne kartulipanekuaega. „Mõni sort ongi juba läbi müüdud, kuid mõningaid hiliseid ja varaseid sorte veel leidub.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles