Ise terrassi ehitades mõtle kõik kümme korda läbi

Copy
Kõige rohkem kasutatakse terrassi­ehitusel tavalist immutatud männilauda, mis on kõige soodsam.
Kõige rohkem kasutatakse terrassi­ehitusel tavalist immutatud männilauda, mis on kõige soodsam. Foto: A-Profiil

Kuu aega tagasi oli meist enamikul aega vähe ja tegemist palju. Nüüd on vastupidi. Paljudel on pealesunnitud vaba aega raske taluda, aga sisukas tegevus aitab keha ja vaimu vormis hoida. Üks variant on ehitada koduaeda mõnus ja tugev terrass. Kui materjal olemas või õnnestub see hankida, pakuvad rõõmu nii tööprotsess kui ka tulemus.

Terrasse ehitatakse puidust, kivist, puitkomposiidist jne, puit on kõige populaarsem. Puitugi on erinevat – tavapärasest männist lehise ja bambuseni, terrassilaudu on mitmes mõõdus: siledaid, rihveldatud, lihtsalt immutatud, termotöödeldud jne.

Terrassiehitus võib kujuneda üsna kulukaks, aga saab ka lihtsamini ja odavamalt. Nende ise ehitamise ja hooldamise kohta leiab häid soovitusi internetistki, näiteks Puumarketi kodulehelt.

„Mees, kes on kruvikeeraja või akutrelliga piisavalt tööd teinud, peaks puidust terrassi ehitamisega hakkama saama küll,” kinnitasid Kalvi ja Tehvo Liiv ligi kaks aastakümmet terrasse ja suveaedu ehitanud osaühingust A-Profiil.

Alus olgu tugev

Kuigi lihtsamat teed minnes saab terrassi rajada ka Fibo või muude plokkide peale, siis Liivid seda ei soovita, eriti kui tahetakse jätta võimalus sinna hiljem midagi peale ehitada. Meie kliimas hakkab plokkidele ehitatud terrass külmaga paratamatult mängima ja mõne aasta pärast võib üks terrassi nurk olla teisest mitukümmend sentimeetrit kõrgemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles