Ladu on lihavõtteks vutimune täis

Tiit Efert
Copy
Vutimunad.
Vutimunad. Foto: Tiit Efert

Kui muidu on vutimunade müük enne lihavõttepühi kolmekordistunud, siis tänavu on Järveotsa vutifarmi laod kaupa täis, aga nõudlust pole.

„Müüki ei ole. Varu on olemas, aga poodides ei ole kliente ja koju ka ei tellita. Ju inimesed mõtlevad muule kui vutimunale,” lausus Järveotsa vutifarmi juhataja Lembit Liivamägi. Tavaliselt on enne munapühi vutimunade müük kolm korda kasvanud ja alati on kaubast puudu jäänud. „Praegu on ka restoranid kinni ja toodame liha lattu. Lootuses, et kunagi läheb kõik uuesti lahti. Olukord on keeruline.”

Järveotsa farmis on ligi 40 000 vutti, neist pooled lihavutid. Munapühaks varuti korralik kogus.

„120 000 muna on kohe ära anda. Kui valmistud, siis saad vastu näppe, kui hoiad tagasi, tekib jälle puudus. Nokk kinni, saba lahti,” nentis Liivamägi. Tema sõnul peab elu taastuma, siis vaatab, kuidas edasi.

Samas peletavad kasulikud vitamiinid ja vutimunades sisalduv antiobiootiline aine lüso­süüm viiruseid eemale. Kuid vutimuna on väike ja selle parajaks keetmine täppisteadus. „Külmkapist võttes 2,5–3 minutit, siis on paras ja parimad maitseomadused ka,” õpetas Liivamägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles