Korraldajad edasi lükatud üritustest: tarbijatel ei tohiks olla õigust raha tagasi nõuda (2)

BNS
Copy
Valeri Leontievi suur kontsert jäi ära. Kohale tulnud rahvas jäähalli ukse taga. 

Foto on illustratiivne.
Valeri Leontievi suur kontsert jäi ära. Kohale tulnud rahvas jäähalli ukse taga. Foto on illustratiivne. Foto: Madis Sinivee

Kultuuriürituste korraldajate hinnangul ei tohiks ürituse edasi lükkamise korral tarbijatel olla õigust raha tagasi nõuda. 

Mitmed Eestis tegutsevad kultuuriürituste korraldajad pöördusid kultuuriministeeriumi ja tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti poole eriolukorra tõttu ära jäänud kultuuriüritustest tuleneva murega. Ära jäänud ürituste piletite kogumaksumus ulatub mitmesaja tuhande euroni. Kui korraldaja peab nõudmisel piletiraha tagastama on korraldajate hinnangul maksejõuetuse saabumine paratamatu. Korraldajate seisukoht on, et praeguses olukorras ei ole tarbijatel õigust ürituse edasilükkamisest tulenevalt raha tagasi nõuda.  

Läti tarbijakaitseamet (PTAC) on võtnud avalikult seisukoha, et kui pooled ei lepi kokku teisiti, siis ei kohusta reguleerivad aktid praegu teenuseosutajaid hüvitama tarbijatele tühistatud ürituste piletite väärtust. Kuid kohe pärast vääramatu jõu lõppu peavad teenuseosutajad sõlmitud lepingute täitmist jätkama.

Koostöös kultuuriministeeriumi ja ürituste korraldajate esindajatega on Lätis kokku lepitud, et planeeritud etendusi ja kontserte lükatakse võimalikult palju edasi, üritustele varem ostetud piletid kehtivad ning ürituse korraldajad ei pea piletitulu tagastama. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles