Õllepruulid: inimestel pole praegu põhjust juua (3)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Saku õlletehase juht Jaan Härms ütles, et hea suveilm on õlle müüki kasvatanud.
Saku õlletehase juht Jaan Härms ütles, et hea suveilm on õlle müüki kasvatanud. Foto: Arno Mikkor

Selleks et osta kast õlut, on vaja mingit sündmust. Aga pidusid ja koosviibimisi ju praegu ei toimu – nii ütlevad Eesti suuremad õlletootjad, kes pelgavad müügi kukkumist kolmandiku võrra.

Kõige suurem pauk on õllepruulidele tulnud praegu horeca- (hotellid, restoranid ja toitlustajad – toim) sektorist. «See on praktiliselt nulli kukkunud. Natuke ostetakse restoranidest jooke kaasa, aga vähe,» sõnas Saku õlletehase juht Jaan Härms. Lisaks kõrtsidele on pea täielikult ära vajunud põhjapiir, kuna sadamas turiste lihtsalt ei käi, samuti lõunapiir, kuna Läti-Eesti piiril on taastatud kontroll ja mitmed sealsed viinapoed on uksed ajutiselt kinni pannud.

Üks asi, mis aitab nina vee peal hoida, on õlle ja teiste jookide eksport. Alles hiljuti saatis Saku ühe konteineri õlut Hiina, samuti siidrit Rwandasse. «See veidi päästab, kuid samas on nokk ikkagi allapoole. Kõik on jube aeglane, venib nagu tatt. Tarned on edasi lükatud, tühistatud või jäädakse võlgu,» kirjeldas Härms, kuid avaldas lootust, et olukord paraneb.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles