Palo: Ida-Viru politseinikel keeleoskus lihtsalt ununeb

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Rahvastikuminister Urve Palo ütles eile Narvas Põhjarannikule, et asjaolule, justkui ei valdaks Kirde-Eesti politseinikud eesti keelt, pööratakse liiga palju tähelepanu.



Palo sõnul rääkis ta probleemist siseministriga ning selgus, et kõik politseinikud valdavad riigikeelt, muidu poleks neid tööle võetudki ega saaks nad ka praegu töötada.

«Tegelik probleem on see, et paljud Ida-Virumaa politseinikud ei kasuta eesti keelt iga päev ning keeleoskus ununeb,» ütles Palo.

Ta arutas siseministriga, mida saaks teha, et politseinike keeleoskus ei kaoks: näiteks võiks mõelda koostööle TÜ Narva kolledžiga või valida vene keelt kõnelevatele politseinikele sihiteadlikult paarimeheks eestlasest kolleegi.

Palo lisas, et kõigil politseinikel on võimalik õppida riigikeelt ning seda võimalust kasutatakse.

Ida politseiprefekt Aivar Otsalt teatas eelmisel nädalal, et keeleseadust järgides tuleks eesti keele oskamatuse tõttu Ida-Virumaal vallandada 160 politseinikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles