Eesti toetab koroonaviiruse leviku tõkestamist vaeseimates riikides 100 000 euroga (3)

Copy
Keenia naised kannavad koroonaviiruse ohu tõttu isetehtud maske.
Keenia naised kannavad koroonaviiruse ohu tõttu isetehtud maske. Foto: Donwilson Odhiambo / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Vastusena Maailma Terviseorganisatsiooni abipalvele eraldab Eesti arengu- ja humanitaarabiks ettenähtud vahenditest 100 000 eurot koroonaviiruse leviku tõkestamiseks ja tagajärgede leevendamiseks maailma vaeseimates riikides.

Maailma Terviseorganisatsioon pöördus abipalvega maailma riikide ja terviseorganisatsioonide poole, rõhutades, et koroonaviiruse vastu võitlemisel oleme nii tugevad, kui on meie kõige nõrgemad tervishoiusüsteemid. Välisminister Urmas Reinsalu sõnul soovib Eesti solidaarselt teiste valitsustega anda oma panuse üleilmse levikuga epideemia tõkestamiseks.

«Koroonaviirus on levinud üle kogu maailma. Kui soovime viiruse leviku kontrolli alla saada ja kaitsta meie kõigi tervist, peame suutma seda teha kõigis maailma riikides,» ütles Reinsalu.

COVID-19 juhtumid on jõudnud ka Aafrikasse ja Lähis-Ida regiooni, kus viiruse võimalik edasine levik konfliktipiirkondades ning nõrga tervishoiusüsteemiga riikides teeb humanitaarabitöötajad murelikuks. Märtsi lõpus avaldasid ÜRO Humanitaarasjade koordineerimisamet OCHA ja Maailma Terviseorganisatsioon 2 miljardi dollari väärtuses globaalse konsolideeritud COVID-19 humanitaarabipalve.

Rahvusvahelise abipalve eesmärk on abistada inimesi maailma vaeseimates riikides. Eraldi tähelepanu pööratakse haavatavatele ühiskonnagruppidele nagu vanurid, puuetega inimesed, naised ja lapsed. Kogutud rahastust kasutatakse peamiselt meditsiini- ja laborivarustuse tarnele abivajajatele arenguriikidele, vee-, sanitatsiooni- ja hügieeniklastrile tihedalt asustatud aladel ja laagrites. Abi pakutakse ka elanikkonna teavitamisel viiruse levikust, koolitusi ja juhiseid tervishoiutöötajatele ning logistilist toetust abi kohale toimetamiseks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles