Lihavõtteks Jaanirannalt: küpseta MerMeri hõrku kohupiimakooki (1)

Britt Rosen
Copy
Sidrunine kohupiimakokk MerMeri moodi.
Sidrunine kohupiimakokk MerMeri moodi. Foto: Merrit Kiho

MerMeri kodurestorani pererahvas Merrit ja Jaan Kiho pole viirustõrjeks sugugi supikulpe köögikappi ära pannud. Rahvas tellib neilt gurmeepakikesi hõrgu karulaugupestoga, pühade esimesel hommikul küpsetab paar aga piduroaks sidruni-kohupiimakooki.

Jaanirannal MerMeri kodurestoranis ei ole kriisiaja vaikelust juttugi. «Selle asemel käib meie köögis viimased paar nädalat suur möll. Ma olen õhtuks täitsa läbi,» kirjeldab praegust eriolukorda restorani perenaine Merrit Kiho. Ta on just jõudnud Kolga-Aablasse tagasi järjekordselt gurmeepakikeste laialiveolt Tallinna ja Rakverre ning pakiautomaatidesse.

«Poleks uskunud, et rahvas me pisikest MerMeri nii hoiab ja et meid pole unustatud,» tunneb ta siirast heameelt ja katkestab korraks jutu. Uksele koputab järgmine kunde, kes tuleb sidrunimekist kohupiimakooki nõutama – see on tellijate hulgas lihavõtte eel üks tahetumaid küpsetisi. Omajagu on neidki inimesi, kes ise Jaaniranda kodugurmeele järele tulevad, kinnitab pererahvas.

Tegelikult on Merrit ja Jaan Kiho oma maja maitseid alati rahvale kaasa müünud. Viimaste nädalate nõudluse kasv aga tähendab, et nende päevad on tavapärasest rohkem täis pasteeditamist, pestotamist, oliivide marineerimist ja saiaküpsetamist. Tellimisridade kolmeks tipuks nimetab kodurestorani perenaine karulaugupestot, vürtsikat kanamaksapasteeti ja oliiviõlisaia päikesekuivatatud tomatitega. Ta loodab südamest, et tuttavad ja turvalised head maitsed aitavad inimestel koos ilusa kevadepäikesega vähekenegi leevendada seda ärevust, mis on viirusetormis meisse kõigisse pugenud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles