Lahkunud vallavanem maksis ametnikele suuri preemiaid

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõelähtme rahvaliitlasest endine vallavanem Ardo Lass tõusis valda juhtima 2007. aasta kevadel toimunud võimuvahetusega, kuid pidi eelmise aasta lõpus ameti maha panema.
Jõelähtme rahvaliitlasest endine vallavanem Ardo Lass tõusis valda juhtima 2007. aasta kevadel toimunud võimuvahetusega, kuid pidi eelmise aasta lõpus ameti maha panema. Foto: Triin Olvet

Eelmise aasta lõpus võimuvõitluse tulemusel lahkuma sunnitud Jõelähtme endine vallajuht Ardo Lass maksis ametnikele veel oma viimastel tööpäevadel üle 800 000 krooni eest preemiaid.

Rahvaliitlane Lass premeeris eriti heldelt samuti võimuvõitluse tulemusel lahkuma sunnitud keskerakondlasest abivallavanemat Ljudmilla Kaskat, kes sai tulemusliku töö eest ühekordset lisatasu 75 000 krooni. Praeguseks samuti ametist lahkunud endine vallasekretär Helvi Kork kasseeris aga preemiana sisse 50 000 krooni.

Suurtest preemiatest torkab 23. detsembri käskkirjas veel silma 43 000 - kroonine preemia pearaamatupidajale Kai Metsale, 40 000 - kroonine preemia juristile Triinu Vernikule ning 37 500 - kroonine preemia finantsjuht Õnneli Varendile.

Valdav enamus preemiaid jääb aga 10 000 - 20 000 krooni vahele ehk on tõenäoliselt ühe kuupalga suurused. Preemia saajaid oli 39 ning ilmselt said seda kõik vallavalitsuse töötajad.

Veel 30. detsembril ehk samal päeval, mil vallavolikogus valiti uus volikogu esimees ja vallavanem, maksis Lass jõulutoetust ka maha hääletatud eelmisele volikogu juhile Art Kuumale. Teised vallavolikogu liikmed mingit jõulutoetust ei saanud.

Ühtekokku maksis vallavanem preemiaid üle 800 000 krooni, mis koos maksudega tähendas vallale enam kui miljonikroonist väljaminekut.

Detsembri lõpus vallavanemaks valitud Toomas Kümmel ütles, et preemiate maksmine aasta lõpus on vallas küll olnud traditsiooniline, kuid teda häirib see, et osa inimesi sai preemiat teistest oluliselt enam.

Ta tõi näiteks just Kaska, kellele tal on erinevate hangete osas mitmeid etteheiteid. «Ja selline inimene saab 75 000 krooni preemiat,» lausus Kümmel.

Kümmeli sõnul on arusaamatu ka endisele vallavolikogu esimehele makstud preemia, sest tema hinnangul peaks volikogu juhi premeerimine olema volikogu pärusmaa, mitte vallavanema otsustada.

Ardo Lassi ei õnnestunud Tallinnapostimees.ee`l täna hommikul kommentaaride saamiseks kätte saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles