Soe talv on mitmekordistanud jalg- ja mootorrattaõnnetuste arvu

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Mootorratta ja kaubiku avarii.
Mootorratta ja kaubiku avarii. Foto: Martin Ilustrumm

Kuigi rattasõiduhooaeg alles algab, näitab politsei statistika, et õnnetused nii jalg- kui ka mootorratturitega on mitmekordistunud.

Kuigi mootorrattahooaeg alles algas, on tänavu toimunud kaheksa korda rohkem õnnetusi kui mullu ning viga on nendes saanud 18 inimest, vahendab ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«Mootorrattaõnnetustes selgelt domineerivad ühe sõiduki õnnetused, mis räägivad eelkõige sõiduvigadest,» selgitas PPA juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo. «Jalgrattaõnnetuste puhul on ka märgatavalt tõusnud ühe jalgratta õnnetused ehk need on sellised õnnetused, kus sõidetakse jalgrattaga vastu takistust või lihtsalt kukutakse.»

«Kui seni nõuti mootorratturilt suuremat pingutust, tal oli asetatud maapinnale rohkem torbikuid, mille vahel ta pidi laveerima ja manöövri puhtalt sooritama, siis hetkel on jäänud ainult üks takistustorbik, mis kindlasti, tuleb tunnistada, seab mootorratturile madalama lävendi selle harjutuse sooritamiseks,» ütles mootorrattaõpetaja Villem Freiman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles