Taaskohtumine lõksu jäänud paatidega viibib

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Enne paadi talveunne sättimist tuleb see korralikult puhastada, pesta ja kiletada, et see kevadel katte alt hooldatud paat eest leida. Need neljapäeval Pirita jahisadamas pildistatud alused peavad veel lahtipakkijaid ootama.
Enne paadi talveunne sättimist tuleb see korralikult puhastada, pesta ja kiletada, et see kevadel katte alt hooldatud paat eest leida. Need neljapäeval Pirita jahisadamas pildistatud alused peavad veel lahtipakkijaid ootama. Foto: Tairo Lutter

Sajad Eesti ellingutes talvitunud välismaalaste paadid ei pääse eriolukorra piirangute tõttu kodusadamasse. Innukamad purjetajad igatsevad merele, paadihotellid aga laevade väljakolimise edasilükkamises veel probleemi ei näe.

Veesõidukite hooldusest ja remondist koos alustele talvise seisuplatsi pakkumisega on kujunenud Eesti ettevõtetele tulutoov majandusharu, mille ekspordikäive ulatub miljonitesse eurodesse. Paatide talvekorteriteks kerkisid spetsiaalsed uued ellingud, suurimad Kärdlasse ja Kakumäele. Kui palju välismaa paate Eestis kokku on, saab vaid ligikaudu hinnata, kuna enne piirikontrolli kehtestamist nende liikumise üle arvet ei peetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles