Tallinna kloostreid kimbutavad sisse tikkuvad usklikud

Evelyn Kaldoja
, välisuudistetoimetuse juhataja
Copy
Pirita klooster. POSTIMEES FOTO: Madis Veltman
Pirita klooster. POSTIMEES FOTO: Madis Veltman Foto: Madis Veltman

Selle nädala alguses ilmus Eesti katoliku kiriku Facebooki lehele palve, et inimesed ei käiks Pirita kloostri värava taga sisselaskmist palumas.

«Õed on pannud ka kõikidele südamele mitte tulla värava taha, et äkki saab siiski Missale. Kuna kõik avalikud jumalateenistused on riigis keelatud, ei saa nad seda lubada. Sest kui me rikume reegleid, pannakse meie kirikud ja kloostrid täielikult kinni!» manitseti avalduses, lisades soovitati olla kriisiajal õdedega mõttes ja palves.

Eesti katoliku kiriku pressiesindaja Marge Paasi sõnul pole pühakodadesse tungijatega tegelikult suurt probleemi. Inimesed üldiselt teavad, mis kell toimuvad Youtube’is igapäevased missaülekanded suletud ustega kirikust, ja jälgivad neid veebi teel.

«Üldiselt on info jõudnud katoliiklasteni hästi, olukorra tõsiduse suhtes ollakse väga arusaavad ning lepitud on selle kannatusega, et ei saa reaalselt missal osaleda,» kinnitas Paas.

Samas lisas katoliku kiriku pressiesindaja, et tal oleks üks märkus. Nimelt leidub millegipärast sageli neid, kes arvavad, et Pirita või Ema Teresa õdede kloostris võiks siiski jumalateenistusele saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles