Üks Venemaa suurimaid viirusekoldeid asub soome-ugri provintsis

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Karantiinireegleid rikkunud moskvalane politseinikuga rääkimas. Kaks kolmandikku Venemaa koroonajuhtumitest on tuvastatud pealinnas.  foto: Tass / Scanpix
Karantiinireegleid rikkunud moskvalane politseinikuga rääkimas. Kaks kolmandikku Venemaa koroonajuhtumitest on tuvastatud pealinnas. foto: Tass / Scanpix Foto: TASS/Scanpix

Venemaal kogub koroonaviiruse levik muudkui hoogu, suurlinnade Moskva ja Peterburi järel on viirus kõige hullemini levinud meie soome-ugri vendade juures Komimaal.

Kui veel eelmisel nädalal avastati Venemaal iga päev 500–700 uut nakkusjuhtumit, siis sel nädalal on iga päev lisandunud üle tuhande nakatunu. Uute diagnoositud nakatunute arv suureneb iga päev, ulatudes eile ligi 1800ni. Kaks kolmandikku nakatunutest elab Moskvas, mille linnapea Sergei Sobjanin ütles üleeile, et uute nakatunute lisandumise haripunktist ollakse veel kaugel. «Me oleme pigem selle haripunkti jalamil,» lausus ta intervjuus RIA Novostile.

Kui vaadata nakatunute arvu 100 000 elaniku kohta, siis Moskva järel on Venemaa regioonidest üllatuslikult teisel kohal Komimaa, edestades isegi Peterburi ja Moskva oblastit. Veidi alla miljoni elanikuga Komimaal oli eile hommikuks kindlaks tehtud 208 nakatunut, kuid kardetavasti võib haigete arv seal kiiresti kasvama hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles