Roheliste eutanaasiapetitsioon on kogunud üle 1000 allkirja (45)

BNS
Copy
Züleyxa Izmailova
Züleyxa Izmailova Foto: Mihkel Maripuu

Eesti rohelised algatasid petitsiooni, et riigikogu ja valitsus töötaksid välja seadused, mis lubavad inimestel otsustada oma elu lõpu üle, nii et see ei oleks piinarikas. Rohelised leiavad, et oma elu üle võib eelkõige otsustada inimene ise.

Petitsioon pealkirjaga «Seadustame Eestis eutanaasia» peab rahvaalgatus.ee keskkonnas koguma vähemalt tuhat allkirja, et riigikogu arutaks seda ja alustaks seadusloomet eutanaasia valdkonnas. Pühapäeva hilisõhtuks oli algatusele antud 1162 allkirja, mis tähendab seda, et Riigikokku saatmiseks on allkirjad koos.

«Saksa kõrgeim kohus otsustas just, et isegi aktiivse eutanaasia keeld on vastuolus Saksamaa põhiseadusega, sest jätab lootusetult haige inimese ilma õigusest ise oma surma üle otsustada,» ütles roheliste juht Züleyxa Izmailova.

Postimehe paberväljaandes 7. märtsil avaldatud lugejaküsitluses osalenud 4332 inimesest 80 protsenti ehk 3466 pooldas eutanaasia seadustamist, 7 protsenti arvas, et seda ei peaks lubama, sest elu on püha, ja 13 protsendil puudus seisukoht

Roheliste algatusele saab anda hääle kuni 14. aprillini

Kommentaarid (45)
Copy
Tagasi üles