Koroonapere langes kuulujuttude ohvriks

Eget Velleste
, reporter
Copy
Koroonaviirusega nakatunud Kadi Kase sõnul on tema perekond karantiinis järginud kõiki reegleid. Kodust ei lahkuta ning sõbrad jätavad toidukotid majarahvale kuuri alla.
Koroonaviirusega nakatunud Kadi Kase sõnul on tema perekond karantiinis järginud kõiki reegleid. Kodust ei lahkuta ning sõbrad jätavad toidukotid majarahvale kuuri alla. Foto: Eget Velleste/Sakala

Möödunud kolmapäeva õhtul helistas Abjas elava Kadi Kase eakas ämm miniale ja uuris, kas vastab tõele, et tema koroonahaige poeg oli läinud poodi ning politseinik oli tal seal käed raudu pannud ja ta minema viinud. Tegelikult polnud mees päevi jalga koduhoovist välja tõstnud ning ta tuli mõni tund hiljem haiguse edenemise tõttu Pärnu haiglasse viia.

See on üks näide kuulujuttudest, mis koroonaviirusesse jäänud põlist Abja peret väikses kogukonnas saadavad. Ehkki pere on eriolukorra korraldusi järginud, liiguvad küla peal hoopis teised jutud. Pereema sõnul on nad kogukonnas pettunud.

«Keegi ei ole selle viiruse eest kaitstud ning meie ei ole süüdi, et haigeks jäime,» sõnas pereema Kadi Kask.

Ühe katuse all elavad isa Koit, ema Kadi, nende kaks tütart ning ühe tütre kaks poega. Viirusesse on neist jäänud kolm: pereisa, pereema ja ülikoolist koduõppel olev tütar. Ühtlasi on sama haiguse saanud pere Viljandis elav tütar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles