NBA treenerid: sportlased peavad enne võistlemist vormi taastama

Ville Arike
, reporter
Copy
Isegi staarmängija Khris Middleton kurdab, et pole eriti saanud palli kätte võtta.  FOTO: Andy Lyons / afp / Scanpix
Isegi staarmängija Khris Middleton kurdab, et pole eriti saanud palli kätte võtta. FOTO: Andy Lyons / afp / Scanpix Foto: Andy Lyons/AFP/Scanpix

Nädalavahetusel täitus ülemaailmse koroonapandeemia väljakuulutamisest üks kuu ning on endiselt selgusetu, millal võib taas alustada spordivõistlusi. Sel teel on omad ohud, nendest rääkisid NBA juhtkujud, kuid seda saab laiendada tippspordile kõikjal maailmas.

ESPN vestles anonüümseks jääda soovinud NBA klubide peamänedžeride ja füüsilise ettevalmistuse treeneritega, kes rõhutasid, et sportlased peavad uuesti võistlema hakkamiseks olema ka füüsiliselt valmis. «Kui ütlete meile kaks nädalat ette, et nüüd selle aja harjutate ja siis hakkate mängima, pärast seda, kui mehed pole kaheksa nädalat mänginud, on see nonsenss,» ütles ühe klubi peamänedžer.

Nagu valdav osa sportlasi, harjutavad ka NBA mängijad oma kodus. Ent seda ei saa võrrelda tippsportlastele vajalike täisväärtuslike treeningutega. Kiire mängudega alustamine tähendaks, et sportlased viiakse ühest ekstreemolukorrast hoobilt teise. «Peame tajuma, et keegi ei treeni praegu nii, nagu oleks vaja, ning kõik on selgelt vormist väljas,» ütles üks füüsilise poole treener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles