VIDEO JA BLOGI Terviseamet: viimasel ööpäeval nõudis koroonaviirus veel kolme inimese elu (3)

Copy
Terviseamet. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES FOTO: Sander Ilvest
Terviseamet. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES FOTO: Sander Ilvest Foto: Sander Ilvest

Esmaspäeval, 13. aprillil toimus ministeeriumide ühishoone pressikonverentside ruumis keskpäevane asutustevaheline infotund.

Kohal olid terviseameti kriisistaabi juht Ragnar Vaiknemets, väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kaimar Karu ning välisministeeriumi juriidiliste ja konsulaarküsimuste asekantsler Erki Kodar.

Vaiknemets alustas pressikonverentsi kurbade uudistega, sest viimasel ööpäeval nõudis koroonaviirus veel kolme eestlase elu. Suri Ida-Viru keskhaiglas juhitaval hingamisel olnud 59-aastane mees, Kuressaare haiglas ravil viibinud 75-aastane naine ja Saaremaa Südamekodu elanikuks olnud 85-aastane naine.

Minister Kaimar Karu selgitas, et Kredexi ja EASiga tegeletakse uute meetmete kallal. Tänaseks on mitmeid uusi toiminguid juba toimunud. Näiteks EAS on laiendanud toetatavaid sihtgruppe ehk tööstusele tuleb lisaks ka teenindav sektor. Kredexi poolelt vaadati üle intressimäärad ja käenduse piirmäär eemaldati. 

EASi otsetoetuse piirmäär on ühele ettevõttele 800 000 eurot. Toetuse saamiseks võetakse arvesse ka eelnevat maksukäitumist ja peab olema potentsiaalikas plaan tulevikuks. 

Erki Kodar lisas lõpetuseks informatsiooni, mis puudutab eelkõige välismaal paiknevaid eestlasi. Eesti piirid jäävad meie kodanikele alati avatuks, kuid tuleks endiselt kaaluda reisivajadusi, kuna hilisem abistamine muutub üha keerulisemaks. Täna vajab veel konsulaarabi 24 inimest ja välismaale jäämisest on teatanud 135 isikut. 

Alatest 19. aprillist jätkub laevaliiklus ainult Helsingi–Tallinna suunal. Vastupidi pole inimestel võimalik enam liikuda. Kaubavedu jätkub endisel kujul. Kõik need otsused toimusid Soome valitsuse meetmetena viiruseleviku takistamiseks. Transiit Helsingist Tallinna on endiselt võimalik, kuid tuleb ennast varustada dokumentidega, et lõppsihtkoht on Eesti.

Tagasi üles