Teet Kuusmik: energiajulgeolek vajab uut sihti (2)

Copy
Teet Kuusmik, Ida-Virumaa Tööstuspargi juht
Teet Kuusmik, Ida-Virumaa Tööstuspargi juht Foto: Eero Vabamaegi

Koroonaviirus on põhjustanud ülemaailmse epideemia ning see on tõuganud meid globaalsesse majanduskriisi. Selles kontekstis on Euroopa kliimapoliitika kaotanud tõsiselt võetavuse, kirjutab Ida-Virumaa Tööstuspargi juht Teet Kuusmik.

Maailma aktsiaturud on upakil, mitmed valdkonnad – lennundus, turism, kaubandus – on fataalses seisus. Kaua see kesta võiks ja milliseid tagajärgi see toob, ei oska hetkel keegi ennustada. Hiljuti avaldas Deutsche Bank II kvartali prognoosi eurotsooni kohta, kuid midagi rõõmustavat selles ei ole. Analüütikute praeguse ennustuse järgi võib kriisi tagajärjel eurotsooni SKT langeda veel 11,4 protsenti.

On selge, et koroonaviirus ja nafta hinna langus põhjustavad suure majanduskriisi, millele järgneb tavalisest pikem «majanduspohmell». Eriti keeruliseks kujuneb olukord turismis ja teeninduses. Selleks et kriisi põhi oleks lühike ja taastumine võimalikult kiire, on seega vajalik kiiresti alustada suurte taristuinvesteeringutega (maanteed) ja suuremahuliste tööstusinvesteeringutega, näiteks põlevkivitööstuses.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles