Ametid maksavad alarmsõidukite kindlustamise asemel kahjud ise kinni (1)

Andres Einmann
Copy
31. detsembril sõitis Rakvere komando põhiauto libedaga teelt välja ning rullus üle katuse. Päästeamet esitas taotluse eraldada valitsuse reservist uue auto ostmiseks 440 000 eurot.
31. detsembril sõitis Rakvere komando põhiauto libedaga teelt välja ning rullus üle katuse. Päästeamet esitas taotluse eraldada valitsuse reservist uue auto ostmiseks 440 000 eurot. Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Politsei- ja piirivalveameti ning päästeameti siniste vilkuritega alarmsõidukid sõidavad ilma kaskokindlustuseta, kuna võimaliku õnnetuse puhul tuleb odavam kahju kinni maksta kui tasuda kogu sõidukipargi eest kaskokindlustuse makseid. Samasugune olukord on kohati ka kiirabis, kuid see on igas Eesti paigas isemoodi, kuna kiirabil ei ole Eestis ühtset autoparki ja sõidukite kindlustamise üle otsustab iga kiirabipidaja ise.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) maismaasõidukite grupi juhtivlogistiku Enriko Laanemäe sõnul on PPA-l ligi 800 alarmsõidukit, millest on sõiduautosid ligikaudu 520 ja väikebusse 170. Lisaks on politseil veel umbes 30 ATVd ning 50 mootorratast ja rollerit. Politsei ei kasuta kaskokindlustust alates 2015. aastast.

Kohustusliku liikluskindlustuse on PPA riigihankega kindlustanud kõigile sõidukitele, millele on liikluskindlustus vajalik. Aastas läheb see maksma 150 000 eurot. Maastikusõidukeid PPA ei kindlusta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles