Riigikohus vaeb narkoveo väidetava korraldaja vahi alt vabastamist

BNS
Copy
Riigikohus.
Riigikohus. Foto: Margus Ansu / Postimees

Riigikohus võttis teisipäeval arutusele rahvusvahelise narkoäri korraldamises süüdistatava Jevgeni Medunitsa vahi alt vabastamata jätmisele esitatud kaebuse.

Tallinna ringkonnakohtu märtsikuise määruse Medunitsa vahi alla jätmise kohta vaidlustasid tema advokaaadid Küllike Namm ja Kristjan Tuul. Riigikohus võttis kaitsjate määruskaebuse arutusele, kuid asja arutamise aega veel ei määranud.

Märtsis leidis ringkonnakohus, et kaitsjate argumendid ei olnud piisavad Harju maakohtu määruse tühistamiseks ja Medunitsa vahi alt vabastamiseks elektroonilise valve alla. 

«Medunitsa on küll vahi all viibinud arvestatava aja, kuid tema suhtes menetletavas kriminaalasjas esinevad erandlikud asjaolud, mis õigustavad isikuvabaduste jätkuvat piiramist,» märkis ringkonnakohus. 

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab Medunitsat narkoainete salaveoga tegelenud kuritegeliku ühenduse loomises ja juhtimises.

Süüdistuse järgi tegeles jõuk Medunitsa juhtimisel 2012. aastast kuni 2015. aasta detsembrini tõenäoliselt Marokost Hispaaniasse toimetatud hašiši suurtes kogustes Venemaale smugeldamisega. Hašiši Venemaale transportimiseks kasutati erinevaid marsruute, sealhulgas läbi Eesti.

Süüdistus märkis, et ühe korraga veetav narkokogus oli tavaliselt suurusjärgus paarsada kilo, mis peideti oskuslikult luksautodesse.

Jõuk smugeldas süüdistuse järgi Venemaale kokku 2,3 tonni hašišit. Jõuk kasutas narkoveoks kallima hinnaklassi sõiduautosid - Audisid, Mercedeseid ja BMW-sid.

Medunitsa ja mitu tema väidetavat jõuguliiget võeti Hispaanias kinni 2015. aasta detsembris ning anti Eestile üle 2017. aasta veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles