Mesinik kardab kevadist karu rohkem kui Covid-19

Silvi Lukjanov
Copy
Kui karu mesitarude peale maiaks läheb, ei jää neist midagi alles.
Kui karu mesitarude peale maiaks läheb, ei jää neist midagi alles. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Tänavune kevad toob mesinikule rohkelt rõõmu, sest mesilased talvitusid hästi, rähnid ja nugised ei tunginud talvisel söödajahil tarudesse ja koroonahirm paneb inimesi mett ostma. Kui nüüd vaid talveunest ärganud näljased karud ka suudaks mesitarudest eemale hoida, võib uus hooaeg sama rõõmsalt jätkuda.

Järvamaal Koeru kandis tegutsev mesinik Lembit Liin tunnistas, et koroonat tema ei karda. Selle vastu sööb ta mett ja omatehtud imepalsamit ning viibib oma tarusid üle vaatamas käies piisavalt värskes õhus. „Mina kardan karu, eriti kevadist karu palju rohkem kui Covid-19. Mesi hoiab minu immuunsuse tugeva, aga kui näljane karu tarud ära lõhub, siis kust ma edaspidi mett saan,” lausus ta.

Mett ostavad meditsiinitöötajad

Mesilased talvitusid hästi, ka sööta on tarudes piisavalt. „Käisin kõik tarud aprilli algul läbi ja kinnitan, et minu mesilased on õnnelikud,” rääkis ta. Hea talvitumise üks põhjus on Liini meelest see, et rähnid, tihased ja nugised ei tundud tänavusel pehmel talvel mesitarude vastu huvi. Neile jagus süüa igal pool. Aga aprilli algul käis tarude juures karu ja see tegi mehe ärevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles