President kiidab valitsusega koos töötavaid teadlasi

Brita-Maria Alas
Copy
Kersti Kaljulaid
Kersti Kaljulaid Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

President Kersti Kaljulaid avaldas kolmapäeval arvamust, et professionaalne teadlaste meeskond, nagu Eestil on, aitab keerulistel aegadel teha  kiireid ja arukaid otsuseid. 

President teatas sotsiaalmeedia vahendusel, et tal on hea meel, et valitsust nõustab professionaalne meeskond. Samuti arutas ta teadusnõukoja liikmetega analüüse ning prognoose. 

«Arutasin COVID-19 teadusnõukoja liikmete Irja Lutsari, Krista Fischeri, Andres Meritsa ja Peep Talvingu ning sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsleri Maris Jessega uusimaid analüüse ja prognoose. Sealhulgas viimast mudelprognoosi nakatunutest ja haiglaravi vajajatest, võimalikke pikemaid trende ning võimalusi eriolukorrast väljumiseks,» kirjutas riigipea sotsiaalmeedias. 

«Mul on hea meel, et Eesti valitsust nõustab selline professionaalne teadlaste meeskond, see võimaldab teha paremaid otsuseid olukorras, kus infot on palju ning prognoose tuleb pidevalt korrigeerida,» kirjutas president. 

Piirangute leevendamisega tema sõnul kiirustada ei tasu. «Võrreldes mitmete teiste riikidega on Eestil kokkuvõttes läinud seni üsna hästi, kuid me pole ohutsoonist siiski veel väljas ning piirangute leevendamisega ei saa ilmselgelt kiirustada. Eriolukorrast väljumiseks on samuti mitmeid võimalikke strateegiaid, kindlasti tuleb seda teha etapiviisiliselt ning parima taktika valimine vajab häid analüüse ja valdkondadeülest koostööd,» märgib Kaljulaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles