Rail Balticu terminal valmib väga kitsas ajaraamis (10)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Terminali idee­konkursi võidutöö arhitektibüroolt Zaha Hadid Architects ja osaühingult Esplan.
Terminali idee­konkursi võidutöö arhitektibüroolt Zaha Hadid Architects ja osaühingult Esplan. Foto: Zaha Hadid & Esplan

Rail Balticu Ülemiste terminali lõplik eskiis valmib kahe nädala pärast, terminal ise peab valmis olema ülejärgmisel aastal.

Eile allkirjastati Rail Balticu Ülemiste raudteetaristu projekteerimisleping ühispakkumise teinud ettevõtetega OÜ Reaalprojekt ja OÜ All Spark. Projekteerimisega seotud vajalikud keskkonnauuringud teeb OÜ Hendrikson & Ko. Peale selle tehakse paralleelselt nii terminali projekti kui ka selle projekteerimise ja ehitamise aluseks olevat detailplaneeringut.

Asi on nii oluline, et peaminister Jüri Ratas ning majandus- ja taristuminister Taavi Aas, kes on mõlemad ka endised Tallinna linnapead, pöördusid Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti poole palvekirjaga aidata igati kaasa terminali planeeringu sujuvale menetlemisele.

«Niisugune paralleelne menetlus on üsna harukordne. Aga Tallinna linn teeb loomulikult kõik, et asi võimalikult kiiresti liiguks,» ütles linnaplaneerimise valdkonda juhtiv abilinnapea Andrei Novikov. «Aga kui meie oleme öelnud, missuguseid muudatusi tuleb projektis teha, siis on see juba projekteerija valik, kas ta teeb muudatused nädala või kuu jooksul,» lisas ta.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles