Merike Jürilo saarlaste võrkpallimängust: see viirus oleks tulnud nii või teisiti (10)

Elo Mõttus-Leppik
Copy
Terviseameti peadirektor Merike Jürilo.
Terviseameti peadirektor Merike Jürilo. Foto: Remo Tõnismäe

Neljapäevaõhtuses Reporteri erisaates «Sõda koroona vastu» kommenteeris Terviseameti peadirektor Merike Jürilo, et viirus oleks Eestisse jõudnud olenemata kurikuulsast itaallaste ja saarlaste võrkpallimängust.

Saaremaa VK ja Milano Powervolley võrkpallimäng tõi saarlastele küll võidu, aga nagu hiljem selgus, siis saarele ka mitmeid nakatunuid. Terviseamet andis 5. märtsil toimunud mängule rohelise tule. Sel ajal oli Itaalias viirus jõudsalt hoogu kogumas. 

«Kui minu tagasiastumine oleks kuidagi vältinud viiruse tulekut Eestisse või Euroopasse, siis ma kindlasti oleksin seda teinud. Täna ma olen leidnud, et ma saan anda suurema panuse meeskonnaga nende põhieesmärkide täitmiseks, mis me tegelikult võtsime,» ütles Jürilo erisaates Elo Mõttus-Leppikule.

Saatejuhi küsimuse peale, kas võrkpallimängu lubamine oli peadirektori meelest ränk eksimus, vastas Jürilo, et viirus oleks siia jõudnud niisamagi. «Hetkel ma ütlen nii, et viirus Eestisse oleks tulnud nii või teisiti. Seda on kogu Euroopa pilt näidanud. Kui me vaatame lähikontaksetega tehtud tööd, siis tegelikult Saaremaal on mitu erinevat sisse toodud liini, seega seal on võimalusi mitmeid. Võrkpall on üks näide, aga kindlasti on teisi,» vastas ta.

Samuti märgib Jürilo, et tegelikult oli Terviseamet valmistumas juba varem. «Me lähtusime ohtusid hinnates sellest informatsioonist, mis jaanuaris oli saadaval. Tegelikult me alustasime ettevalmistavaid tegevusi ligi ja kaugelt pikema aja jooksul üle kuu aja varem, kui Eestisse jõudis esimene nakatunu,» ütles ta.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles