Allikas: Moskva võidupühaparaadi edasilükkamise otsus on tehtud

BNS
Copy
Paraad Moskvas 9. mai 2019.
Paraad Moskvas 9. mai 2019. Foto: via www.imago-images.de/imago images / Xinhua/Scanpix Baltics

Otsus Moskva võidupühaparaadi 9. mailt hilisemale kuupäevale edasilükkamisest on juba tehtud ja see avaldatakse lähipäevil, teatas Vene presidendi kantselei allikas kolmapäeva õhtul Interfaxile.

«On otsustatud paraad edasi lükata ja otsus avaldatakse lähipäevil, võib olla homme,» sõnas allikas.

Vene riigiduuma kaitsekomisjoni esimees kindralpolkovnik Vladimir Šamanov ütles kolmapäeval, et kui võidupühaparaad edasi lükatakse, võivad võimalikud kuupäevad olla 24. juuni või 3. september.

Šamanov ütles Interfaxile, et paraadi edasilükkamisel võib kaaluda kahte kuupäeva. Üks neist on 24. juuni, mil 1945. aastal korraldati võiduparaad marssal Georgi Žukovi juhtimisel.

Teine kuupäev on 3. september, arvestades seda, et riigiduuma võttis varem sel nädalal vastu seaduse, millega kuulutatakse see kuupäev Teise maailmasõja lõppemise päevaks ja pühaks, seletas Šamanov.

Otsuse langetab riigi juhtkond, lähtudes epidemioloogilisest olukorrast, lisas ta.

Šamanov ütles varem kolmapäeval Interfaxile, et Vene sõjaveteraniorganisatsioonid saatsid president Vladimir Putinile pöördumise palvega viia võidu 75. aastapäeva paraad 9. mailt üle hilisemale kuupäevale, kuna seoses koroonakriisiga ei ole võimalik tagada sel päeval paraadi toimumisel terviseohutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles