Assar Pauluse elukohast leiti hulk ebaseaduslikke relvi ja lõhkeseadeldisi (2)

BNS
Copy
Assar Paulus kohtus.
Assar Paulus kohtus. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES / PM/SCANPIX BALTICS

Eesti kuritegelikus ilmas tuntud ja praegu vanglas viibiva Assar Pauluse koduhoovil asuvast koerakuudist leiti eelmisel reedel suur hulk ebaseaduslikke relvi ja lõhkeseadeldisi. 

Arsenal tuli kuudist välja selle liigutamise käigus, mistõttu tehti leiu kohta 10. aprillil teade häirekeskusele.

«Leitud esemete liigi ja laadi selgitab välja ekspertiis,» ütles keskkriminaalpolitsei pressiesindaja Leana Loide BNS-ile.

Loide sõnul võeti leitud esemed hoiule ning juhtumi täpsemaid asjaolusid selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses.

«Praeguse seisuga ei ole kahtlustust kellelegi esitatud. Kriminaalmenetluse huvides ei ole võimalik praegu täpsemaid detaile avaldada,» nentis Loide.

Menetlust viib läbi keskkriminaalpolitsei organiseeritud kuritegude büroo ja uurimist juhib riigiprokuratuur.

Keskkriminaalpolitsei pidas Assar Pauluse kuritegeliku ühenduse juhtimises kahtlustatuna kinni juba 2014. aasta 14. aprillil ning ta on sellest ajast viibinud vanglas. Toona otsis keskkriminaalpolitsei läbi ka tema elukoha, kuid koerakuut jäi tõenäoliselt läbi uurimata.

Harju maakohus kinnitas 2016. aasta 7. septembril Pauluse ning tema jõugu 10 liikme ja neile kuuluva kahe firma karistusleppe ning Paulus sai seitsmeaastase vangistuse.

Sama aasta novembris mõistis Viru maakohus Pauluse süüdi ka Ida-Viru narkojõugu rahastamises ning mõistis talle kuueaastase vangistuse, kuid luges selle kaetuks talle Harju maakohtus mõistetud seitsmeaastase vangistusega.

Kohus on korduvalt kaalunud Pauluse enne tähtaega vanglast vabastamist, kuid jõudnud seisukohale, et tema puhul on uute kuritegude toimepanemise oht jätkuvalt liiga suur. Kohtu hinnangul viitavad Pauluse kuriteod sügavalt juurdunud kuritegelikule mentaliteedile ja erakordselt tihedatele sidemetele kriminaalse maailmaga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles