Trad.Attack!: Kui ussi konksu otsas ei vaheta, ei siis uusi kalu tule

Margus Haav
, reporter
Copy
Trad.Attack! veebruaris Tartus Sisevete Saatkonnas oma uue singli esitlusel.
Trad.Attack! veebruaris Tartus Sisevete Saatkonnas oma uue singli esitlusel. Foto: Sille Annuk

Täna ilmub Trad.Attack!-i neljas ja parajalt üllatusi pakkuv album «Make Your Move». Trio on sedakorda ette võtnud omamoodi jõukatsumise, et kui suurelt saab õigupoolest üks kolmeliikmeline bänd kõlada ja kuidas salvestada stuudios muusikat nii, et see kõlaks nagu staadionil. Bändi liikmetega sai sedakorda juttu aetud videosilla vahendusel.

Kui sassi eriolukord Trad.Attack!-i plaanid lõi?

Jalmar Vabarna: Uue plaadi kontekstis väga ei löönudki midagi peale selle, et kõik intervjuud ja promod peame tegema veebi kaudu. Tõsi, mais plaanis olnud kontserdi Saku suurhallis lükkasime edasi ja see toimub 26. septembril. See on kõige suurem muutus, aga põhjused on väga selged. Tegemist on sisehalliga ja väga suure publikuhulgaga ning ka produktsioonimeeskond on väga suur. Aprilli kalender oli täis igasuguseid proove ja ettevalmistamisi, aga me ei saanud neid kuidagi teha. Nii et isegi kui mai alguses öeldakse, et kõik on jälle okei, ei jõuaks me valmis. Aga kontsert ära ei jää, toimub lihtsalt varasügisel. Ja tuleb seda vägevam.

Albumi väljaandmise riski ikka võtsite?

Sandra Vabarna: Mitte ainult ei riski, vaid anname suure julgusega välja! Tundub, et nii endal kui ka teistel on vaja midagi uut. Kõik asjad on ära kuulatud, kõik asjad on ära loetud. See, et plaadi anname välja siis, kui plaanisime, rõõmustab paljusid. Me ise oleme ju ka nii kaua oodanud. Rohkem ei jõua!

Tõnu Tubli: See näitab ka seda, et muusika on kõigeülene, isegi mingid viirused ei takista tema levikut ega toimimist. Praegu teevad paljud bändid kodus kontserte neti kaudu, see ei ole üldse paha. Meie oleme küll vastu võtnud otsuse, et seda ei tee. Ei tee sellepärast, et plaat tuleb kohe välja ja kõik saavad kuulata seda, mida me oleme kaks aastat ette valmistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles