Mai ilm võib rõõmustada

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Kuigi tänavu Eesti jõgedel järsku veetaseme tõusu polnud, oli omapärane, et kohati oli talvine veetase kevadisest kõrgemgi. Valgamaal asuv Mustjõgi tõusis veidi nii veebruaris kui ka märtsis.
Kuigi tänavu Eesti jõgedel järsku veetaseme tõusu polnud, oli omapärane, et kohati oli talvine veetase kevadisest kõrgemgi. Valgamaal asuv Mustjõgi tõusis veidi nii veebruaris kui ka märtsis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui äsjane talv oli ilmavaatlejate sõnul erakordne, siis kevadel on hakanud asjad paika loksuma. Mai võib aga sünoptik Taimi Paljaku hinnangul meeldivalt üllatada.

Koroonapandeemia meetmed on vajutanud pitseri isegi ilmavaatlusele. «Kõige enam on kannatanud mõõtmine lennukitele kinnitatud seadmetega, sest liinilende toimub väga vähe,» tõdes keskkonnaagentuuri ilmavaatluste osakonna juhataja Miina Krabbi. Põhiliselt tehakse nüüd vaatlusi raadiosondi abil.

Loodus aga ei tea eriolukorrast midagi. Krabbi lausus, et kuigi lumikellukesed õitsesid juba veebruaris ja nartsissidki lõid õied lahti tavapärasest varem, edeneb loodus üpris tavalist rada pidi. Seejuures on aga ka märgatavad piirkondlikud erinevused: kui Lõuna-Eestis on sinililled õitsenud juba nädalaid, siis Põhja-Eestis puhkesid need õide alles hiljuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles