Linn toetab eramaja remonti 20 000 euroga (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Sel ajal, kui Poska 41 veel müügis oli, ehitati talle lausa selga uued hooned.
Sel ajal, kui Poska 41 veel müügis oli, ehitati talle lausa selga uued hooned. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna linn toetab Kadriorus Poska tänaval asuva muinsuskaitsealuse hoone restaureerimist 20 000 euroga, ühtekokku antakse tänavu toetust 37 miljööväärtusliku ja muinsuskaitse all oleva hoone omanikule.

Abilinnapea Andrei Novikovi sõnul on linnal hea meel, et Poska 41 ajaloolise hoone uus omanik on võtnud eesmärgiks mälestise restaureerida. Maja oli aastaid müügis ning on vähemalt 20 aastat tühjalt seisnud.

«Poska 41 elamu paistab silma rikkaliku puitpitsdekoori ja omanäolisusega. Mõni aeg tagasi võis küll tunduda, et hoone on jäänud elu hammasrataste vahele, sest kasutuseta seisnud puitmaja seisukord halvenes pidevalt. Ent sel aastal sai hoone uue omaniku, kes on kätte võtnud suuremahulise projekti ja soovib muinsuskaitsealuse hoone täielikult restaureerida ja korrastada,» rääkis Novikov. «Poska 41 kinnistu omanik ongi tänavu kõige suurema Tallinna restaureerimistoetuse saaja ning võttes arvesse mälestise olulisust, otsustasime toetada 20 000 euroga hoone esifassaadi restaureerimist.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles