Maatöö populaarsus hüppas üleöö lakke (19)

Ülle Harju
, reporter
Copy
Klassikalist muusikat õppiv Greten Lehtmaa (23) töötab Nopri talumeiereis kauba komplekteerijana, kuid ei karda ka loomi ja on isegi lehma lüpsnud.
Klassikalist muusikat õppiv Greten Lehtmaa (23) töötab Nopri talumeiereis kauba komplekteerijana, kuid ei karda ka loomi ja on isegi lehma lüpsnud. Foto: Ülle Harju

Koroonakriisi tõttu tööta-tegevuseta jäänud inimeste huvi maale tööle minna on märgatavalt kasvanud, välistööjõu kadumise üle kaevanud talunikud imestavad, et maatöökohtadele on tekkinud konkurss.

«Sellist asja, et saab valida kümnete omakeelsete kandidaatide hulgast, pole minu ettevõtjaajaloo jooksul olnud,» tunnistas Võrumaal Läti-Venemaa piirinurga lähedal asuva Nopri talumeierei omanik Tiit Niilo. Ta on üks maaettevõtjatest, kes hakkas kadunud välistööjõu asemele otsima uusi töötajaid Eestist.

«Töösoovijaid on nii palju, et saame välja valida need, kes on huvitatud pikemaajalisest tööst,» seletas Niilo. «Huvilisi on ka Tallinnast, Tartust ja Keilast, kuid eelistame siiski võimalikult kohalikke inimesi.»

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles