Reitingud: Reformierakond liider, Keskerakond suurendas EKREga vahet (5)

BNS
Copy
Reformierakonna esimees Kaja Kallas.
Reformierakonna esimees Kaja Kallas. Foto: Margus Ansu

Aprilliküsitluses oli populaarseim erakond Reformierakond, kellest ei jää kaugele maha Keskerakond, kes omakorda suurendas kuu varasemaga võrreldes edu EKRE ees.

Jätkuvalt on populaarseim erakond opositsiooniline Reformierakond, mida toetab 27 protsenti valimiseelistust omavatest kodanikest, märtsis oli Reformierakonna toetus 26 protsenti, selgus ERRi tellitud Turu-uuringute ASi üle-eestilisest küsitlusest.

Palju ei jää Reformierakonnale alla Keskerakond, keda toetas aprillis 24 protsenti. Märtsis oli Keskerakonnal toetajaid 22 protsenti. 

EKRE toetus langes aprillis neile üsna tavapärasele 17 protsendile, märtsis oli neil olnud toetajaid 20 protsenti, mis oli tavapärasest kõrgem näitaja.

Neljandal kohal on toetuselt endiselt parlamendiväline Eesti 200, keda toetas aprillis 11 protsenti valimisõiguslikest kodanikest (märtsis 12 protsenti).

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetus oli kaheksa ja Isamaal seitse protsenti. Kuu varem olid vastavad näitajad spotsiaaldemokraatidel üheksa ja Isamaal kuus protsenti.

Parlamendivälistest väikeparteidest kogusid Eestimaa Rohelised aprillis kaks ning Elurikkuse Erakond ja Vabaerakond mõlemad ühe protsendi toetust.

Valimiseelistust omavatest kodanikest kaks protsenti annaks oma hääle üksikkandidaadile.

Kokku toetas kolme parlamendi koalitsioonierakonda aprillis 49 protsenti ja kahte opositsiooniparteid 34 protsenti valimiseelistust omavatest kodanikest. Kui viimasele lisada parlamendiväliste erakondade kogutoetus (15 protsenti), olid toetused võrdsed.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles