EKRE seab uue ministri keerulisse olukorda

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Isamaa juht Helir-Valdor Seeder. 
Isamaa juht Helir-Valdor Seeder. Foto: Tairo Lutter

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna uuel väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministril tuleb ametisse astuda otse kriisisündmuste keskelt ning mitte mingisugust ettevalmistusaega tal ei ole, sõnas Isamaa juht Helir-Valdor Seeder. 

«Uuel ministril tuleb ametisse astuda otse kõige kuumemasse lahinguvälja astudes. Mingisugust ettevalmistusaega tal ei ole. Peab astuma kiirrongile peale hoo pealt. See on küll suur väljakutse ja keeruline olukord uuele ametisse astuvale ministrile,» sõnas Seeder. 

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri portfell on üks kõige olulisemaid kriisimeetmete rakendamises: nii KredEx kui Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus on seal valitsemisalas ja peaksid just nüüd nendel päevadel hakkama rakendama erinevaid abipakette.

Järgmisel nädalal on valitsusel plaanis kinnitada ära eri meetmed, mis riigikogus lisaeelarvega vastu võeti. 

Kas Isamaa on EKRE otsuses pettunud? «See nüüd küll ei too endaga kaasa mingisugust valitsuskriisi. See on ikkagi EKRE enda otsus ja tuleb EKRE enda sisestest suhetest. Valitsuse kui terviku tegevusele see kindlasti suuremat mõju ei avalda, välja arvatud see, et selle konkreetselt ministril ei ole mitte mingisugust ettevalmistusaega, et asuda sellele postile kõige kiiremal perioodil,» selgitas Seeder. 

Uueks väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministriks esitab EKRE siseminister Mart Helme nõuniku Raul Siemi. 

EKRE väliskaubandus- ja IT-minister Kaimar Karu teatas täna ühismeedias, et EKRE juht Mart Helme andis talle täna hommikul teada, et kutsub ta ministriametist tagasi, kuna koostöö ei suju ning erakond ei ole rahul. 

«EKRE fraktsiooni toimekate liikme toetuse ning koostöövalmiduse valguses tekitab nii see väide kui ka eriolukorra kontekstis vastutustundetu otsus hämmingut, kuid loomulikult on erakonna esimehel õigus käituda oma tõekspidamiste ning parema äranägemise järgi,» kommeteeris Karu. 

EKRE asejuhi Martin Helme sõnul ootavad erakonna valijad, liikmed ja juhid, et erakonna ministrid viiks ellu koalitsiooni ja erakonna poliitikat. «Praegu kippus aga nii olema, et IT ja väliskaubandusministri portfell oli mitte EKRE vaid Ametnike Partei käes,» lisas Helme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles