LHV ja Tallink laskusid sõnasõtta laenu pärast (4)

Copy
LHV nõukogu esimees Rain Lõhmus väljendas eile arusaamatust, miks Tallink nende «igati mõistliku pakkumise» peale nii reageeris.
LHV nõukogu esimees Rain Lõhmus väljendas eile arusaamatust, miks Tallink nende «igati mõistliku pakkumise» peale nii reageeris. Foto: Mihkel Maripuu

Suurima kodumaise kapitaliga rahanduskontserni LHV ja kriisieelse Eesti kõige väärtuslikumaks ettevõtteks hinnatud laevandusfirma Tallink vahel on puhkenud raevukas sõnasõda. Ettevõtete juhid loobivad ajakirjanduses vastastikku ebaeestlaslikult värviküllaseid võrdlusi sotsiaaltoetust välja petva majaomaniku, röövlite, šaakalite, raisakotkaste ja teiste põhjanoolijatega. Alguse sai see ilmselt panga ja selle partneri katsest lükata valitsuskoalitsioonis kiilu Tallinkile laenu andmise üle otsustajate vahele.

Kui Tallink tegi riigile taotluse 150 miljoni euro suuruse laenu saamiseks, mida on poolte nõusolekul võimalik ümber vormistada osaluseks, andis LHV teada, et ligi 180 000 pensionikogujat esindavad panga pensionifondid tegid Tallinkile 200 miljoni eurose rahastamispakkumise. Seda koostöös ühe erakapitalifondiga, kelle nime LHV ei maininud.

LHV nõukogu esimees Rain Lõhmus märkis, et riigi abi peaks minema pigem väiksematele ettevõtetele, mitte sellistele, kellel on ligipääs erasektori rahastusele. «Riik on loodud ikkagi inimeste murede haldamiseks, mitte valitud seltskonna murede lahendamiseks,» ütles Lõhmus ja avaldas hämmingut, et laevandusfirma ei olnud nende pakkumisele isegi vastanud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles