Haiglad peavad eriolukorra teenuste rahastamise korda üldsõnaliseks

BNS
Copy
EHL nõustub, et eriolukorrast tulenevalt on vaja tervishoiuteenuseid rahastada paindlikumalt võrreldes haigekassa tervishoiuteenuste loeteluga. Pilt on artiklit illustreeriv.
EHL nõustub, et eriolukorrast tulenevalt on vaja tervishoiuteenuseid rahastada paindlikumalt võrreldes haigekassa tervishoiuteenuste loeteluga. Pilt on artiklit illustreeriv. Foto: HAMMI MOHAMMED/SIPA/HAMMI MOHAMMED/SIPA/Scanpix Baltics

Eesti Haiglate Liit (EHL) leiab, et eelnõu haigekassa kaudu hüvitiste ja teenuste eest maksmise tingimustest eriolukorras on üldsõnaline ja puudub selgus, millised kulud täpsemalt hüvitatakse. 

EHL nõustub, et eriolukorrast tulenevalt on vaja tervishoiuteenuseid rahastada paindlikumalt võrreldes haigekassa tervishoiuteenuste loeteluga. Samas torkab silma, et eelnõu seletuskirjas on kulude hüvitamine sõnastatud väga üldiselt ning hetkel puudub selgus, millised kulud täpsemalt hüvitatakse. 

«Selle tarvis on EHK alustanud läbirääkimisi toimiva mudeli väljatöötamiseks, mida peame väga oluliseks,» kirjutas liidu juhatuse esimees Urmas Sule sotsiaalministeeriumile saadetud kirjas. 

Haiglate liidu liikmete hulgas on raviasutusi, kes osutavad muid teenuseid kui eelnõus loetletud. Seetõttu rõhutab liit, et laiapõhjaline ja tasakaalustatud lähenemine otsuste rakendamisel on väga tähtis. 

EHL toetab ettepanekut hüvitada eriarstiabi osutajatele kvaliteetse teenuse säilitamiseks vajalik täiendav valmisoleku kindlustamise kulu, mis on vajalik seoses plaanilise ravi ärajäämisega ning sellega kaasneva drastilise tulude vähenemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles