Riigikogu alustab taas tööd

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saadikutel on homme taas põhjust istungitesaali koguneda.
Saadikutel on homme taas põhjust istungitesaali koguneda. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Parlament koguneb homme taas Toompea lossi suurde saalis, et alustada selle koosseisu kolmanda istungjärguga. Uuel töönädalal on riiklikult tähtsa küsimusena kavas ka maaelu arengukava arutelu.

Homme on riigikogus kavas saadikute arupärimistele vastamine. Kultuuriminister Rein Lang peab andma selgitusi tema juhitud ministeeriumi investeeringute kohta. Regionaalminister Siim Kiisler aga selgitama maareformi lõpetamise asjaolusid.

Siseminister Ken-Marti Vaherile on esitatud küsimusi politsei- ja piirivalveameti tegevusetuse, aga ka sama ameti töötajate palgata puhkusepäevade kohta. Üks siseministrile esitatud arupärimine puudutab kuritegevust Räpina vallas. Need arupärimised esitasid keskerakondlased. Sotsid soovivad homme majandusminister Juhan Partsi käest saada selgitusi kodukulude kasvu kohta.

Teisipäeval arutab riigikogu jälitustegevuse seaduse muudatust. Kolmapäeval on arutuse all kuus seadust ning istungile eelneb infotund, kus ministrid vastavad saadikute küsimustele. Neljapäevases päevakorras on riiklikult tähtsa küsimusena kõne all «Maaelu arengu aruanne», kus osaleb ka maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituudi direktor Rando Värnik.

Teisipäeval tuleb esimest korda sel aastal kokku riigikogu naisteühendus ning aasta esimene arutlusteema on perevägivald ja lapsed. Ettekandega «Laps lähisuhtevägivalla tunnistajana – mida näitavad uurimused» esineb Tartu Ülikooli teadur Kadri Soo.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles